Zo geef je jouw carrière een nieuwe wending

 Zo geef je jouw carrière een nieuwe wending

Voor een verandering in je carrière is het belangrijk om de juiste keuze te maken, want zo raak je continu geïnspireerd. Gebruik deze 4 manieren om te wisselen van werkgebied.

Plezier

Stel jezelf de vraag: wat doe ik het liefste? En ga met je antwoord vervolgens aan de slag. Dat betekent er tijd voor vrij maken in het dagelijks leven: door iedere dag op te schrijven hoe je lievelingsactiviteit eruitziet. Stel daarnaast op wat je wilt voor werkzaamheden, salaris, collega’s en doorgroeimogelijkheden, daaruit volgt het ideale voorstel, die je aanwijst wat de volgende taak is.

Zet de eerste stap

Nee, je hoeft niet je hele leven in een keer om te gooien om een carrièreswitch op je cv te noteren. Door de eerste stap, leer je steeds meer over de nieuwe situatie, waardoor je jezelf makkelijker ontwikkelt om daarna het oude bestaan af te sluiten. Je begint dus eerst klein. Denk hierbij aan vragen bij een bedrijf of er een vacature open is, je bedrijfsidee vertalen naar de realiteit door je aan te melden bij de Kamer van Koophandel, hulp vragen bij een uitzendbureau of je laten begeleiden in de spreekruimte van een loopbaancoach. We komen straks terug op de laatste optie, aangezien het je direct praktisch versterkt.

Wees consistent

Je bent een nieuwe richting ingeslagen, nu is het zaak om consistent te zijn met je kersverse project, omdat je hierdoor onophoudelijk progressie boekt, met een geslaagde keuze als gevolg. Wat daarvoor het perfecte middel is een doel stellen. Je meet namelijk constant of je op de correcte plek verkeert en welke handelingen nog nodig zijn. Betrek daarbij je dromen om een groot streven te prikken op het bord in je kamer. Een te klein eindpunt is immers te snel bereikt en werkt bovendien weinig motiverend. Pak het royaal aan alsof je al het kapitaal van de wereld bezit.

Ondersteuning

Gesprekken met een trainer had je nog van ons te goed, vanwege het potentieel om je levensloop succesvol te wijzigen. Dat komt doordat een coach over kennis van de markt beschikt, je voortdurend de beste vragen stelt en adviezen geeft. Zo is je aanlooptijd naar je dromen korter, je gesprekspartner weet waar de kansen liggen en stuurt je in dezelfde richting. Kortom: de geschiktste persoon om bij aan te kloppen, dankzij het stimuleren om je toekomstdromen na te jagen. Verdiep je in loopbaancoaching Zwolle, je ontmoet verder de specialisten in dit vak en daarvoor is reizen vanaf elke woonplaats het waard.

Gerelateerde artikelen