Welke parasol past in mijn tuin?

 Welke parasol past in mijn tuin?

Lekker op je tuinmeubelen zitten zonder verbrand te worden door de felle zon? Dan is een goede parasol boven jouw tuinmeubelen echt onmisbaar. Parasols bieden niet alleen bescherming tegen de zon, het zijn ook echte sfeermakers. Er zijn zoveel soorten parasols dat het niet eenvoudig is om de juiste te kiezen. In deze blog helpen we je graag een handje, zodat jij verantwoord kunt genieten van jouw tuinmeubelen.

Hoeveel ruimte is er voor een parasol?

Voordat je een parasol koopt, is het belangrijk om te bepalen hoeveel ruimte je hebt. Parasols zijn er namelijk in vele soorten, maten en vormen. Bedenk van tevoren welke tuinmeubelen je precies afgedekt wilt hebben met je parasol.

Ga je voor een zweefparasol of een stokparasol?

Er zijn twee soorten parasols: een zweefparasol en een stokparasol. De meest bekende soort is de stokparasol, een staande parasol. De parasol is een echte klassieker en heeft de parasolstok in het midden. Deze parasols zijn vaak ook wat compact en perfect om een schaduwrijk plekje te creëren boven jouw tuinmeubels. Bij een zwevende parasol hangt het parasoldoek vrij, doordat de parasolstok zich aan de zijkant bevindt. Het voordeel hiervan is dat de zweefparasol wat verder van de tuinmeubels geplaatst kan worden zonder dat hij “gestoord” wordt door de parasolstok.

Welke vormen en kleuren parasols zijn er?

Heb je besloten welk type parasol je wilt? Dan is het tijd om een keuze te maken uit de vorm. Zowel zevende parasols als stokparasols zijn verkrijgbaar in diverse vormen en kleuren. Op een vierkant terras met tuinmeubelen komt een vierkante zweefparasol het beste tot zijn recht. Zo houd je het terras rustig en symmetrisch. Ben je van plan om de stokparasol boven de tuinmeubelen, zoals een diningtafel, te plaatsen? Dan is het handig om te kiezen voor een ronde parasol. De baleinen van een vierkant doek zijn wat langer dan die van een rond doek, waardoor je een vierkante parasol minder goed kunt inklappen boven jouw tuinmeubelen. Welke kleur parasol bij je tuin past, hangt af van de kleur van jouw tuinmeubelen en sierkussens. Je kunt eenheid creëren door een zweefparasol te kiezen in dezelfde kleur als jouw tuinmeubelen. Wil je dat jouw parasols een echte eyecatcher is op het terras? Kies dan voor een andere kleur dan dat je tuinmeubelen hebben.

Heb je bovenstaande tips goed gelezen? Dan ben jij helemaal klaar om dé perfecte stokparasol voor bij jouw tuinmeubelen te gaan kopen. Nu nog hopen op veel zomerse, zonnige dagen!

Gerelateerde artikelen