Travel inspiratie Trends 2021

 Travel inspiratie Trends 2021

Met slechts enkele aspecten van ons leven en onze wereld die onveranderd zijn door de impact van de Coronavirus (COVID-19), zal ook reizen voor altijd veranderd en opnieuw gevormd worden door dit uitdagende moment in de tijd. Reizigers zullen zoeken naar een nieuw niveau van reisveiligheid en een duurzamer alternatief reisaanbod. Ook gaan mensen nadenken over de bestemmingen en of dit wel verantwoord is. Toch hebben wij hier een aantal reistrends voor 2021 voor jouw op een rijtje gezet, zodat jij kunt ontdekken wat de ideale reis voor jouw is!

Wat zijn de trends onder de Nederlanders

  • 46 procent van de Nederlanders wacht tot 2021 met reizen naar het buitenland.
  • 1 op de 4 Nederlanders wil meteen op reis zodra er weer een positief reisadvies is.
  • Natuurreizen en zonvakantie zijn het populairst onder de Nederlanders.
  • 2 van de 3 Nederlanders wil graag buiten Europa reizen als dit mogelijk is.
  • Italië is de populairste reisbestemming binnen Europa onder Nederlanders.
  • Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Canada zijn de populairste reisbestemmingen buiten Europa.

Vakantie en werk combineren

Ook wordt het steeds populairder om je vakantie en werk te combineren. Dit wordt ook wel een “workation” genoemd. (combinatie van ‘work’ en ‘vacation’) Dit komt omdat de norm “thuis” een stuk soepeler is geworden. Mensen maken tegenwoordig langere zakenreizen waar ze op locatie de benodigde werkuren kunnen maken. Hierdoor kunnen veel mensen overdag hun kantooruren maken en s ’avonds relaxen op hun vakantie locatie.

Ook zijn last minute vakantie nu helemaal een trend. Dit komt vooral omdat we niet echt een datum kunnen prikken op een vakantie te boeken op het moment. Het toekomst beeld is zo onzeker dat een last minute alleen het logische antwoord is voor een vakantie nu.

Vakantie in eigen land

Ook is vakantie in eigen land een goede optie om dit jaar bij stil te staan. Er is genoeg te doen in eigen land. Denk bijvoorbeeld aan een stedentrip door eigen land. Dit kun je niet alleen wandelend doen, maar ook op de fiets. Nederland is namelijk een echt fietsland en alle belangrijke punten van de steden zijn per fiets te bereiken. Ook kan het in Nederland zeer mooi weer worden in de zomer, als we denken aan de afgelopen jaren is het verschillende weken meer dan 30 graden geweest. Een strandvakantie in eigen land is dan ook zeker mogelijk!

Ook kun je gaan voor een mountainbike vakantie. Met meer dan 400 unieke mountainbike routes heeft Nederland genoeg routes om je heel de zomer te vermaken. Want er is toch niks mooier dan je eigen land te ontdekken per fiets?

Gerelateerde artikelen