Training: Zwangerschapsincontinentie onder controle brengen

 Training: Zwangerschapsincontinentie onder controle brengen

Een veel voorkomend probleem is incontinentie

Incontinentie komt vaak voor, vooral bij vrouwen, maar ook mannen kunnen er last van hebben. Er wordt over het algemeen niet vaak over gesproken. We spreken over incontinentie wanneer we de ontlasting of urine niet op kunnen houden. De oorzaak van urineverlies komt, omdat er te weinig beheersing is over de blaas. Is er onvrijwillig verlies van de ontlasting, dan is dat ook zeer lastig. In veel gevallen komt dat door de sluitspier van de anus. Als deze niet goed werkt, kun je dergelijke problemen hebben. Onvrijwillig verlies van de urine komt vaak voor bij vrouwen. Bij mannen is dat minder. Vooral bij bepaalde stresssituaties komt onvrijwillig urineverlies bij vrouwen vaak voor. Zo’n stresssituatie treedt vaak op bij vrouwen als ze in verwachting zijn. We spreken dan over zwangerschapsincontinentie. Bij deze vorm van incontinentie heb je tijdens de zwangerschap onvrijwillig urineverlies.

Onverwacht urineverlies verminderen tijdens de zwangerschap

Zwangerschapsincontinentie is zeker niet leuk, maar je kunt proberen er wat tegen te doen. Zo is het verstandig om tijdens je zwangerschap naar het toilet te gaan wanneer je de aandrang voelt. Je moet niet wachten totdat je blaas helemaal vol is, want dan zul je het niet redden. Probeer ook de inname van cafeïne te beperken en train je bekkenbodemspieren. Kun je dat niet zelf, ga naar een therapeut. Gebruik, om je  zekerder te voelen, inlegkruisjes. Dit zijn een paar voorbeelden waarbij je onverwacht urineverlies tijdens je zwangerschap onder controle kunt krijgen. Laat je zeker niet gek maken door anderen die beweren dat het niet normaal is dat je incontinent bent tijdens je zwangerschap. Ze weten er namelijk niets van. Urineverlies tijdens de zwangerschap is heel normaal en gaat uit zichzelf weer over.

Het aanvaarden van incontinentie

Incontinentie is bij vrouwen door de maatschappij geaccepteerd. Dat kun je zien aan de vele reclames. Er wordt vaak op de tv reclame gemaakt over TENA incontinentiemateriaal. Bij mannen ligt dit onderwerp nog gevoelig. Veel mannen schamen zich wanneer ze onvrijwillig urine verlies hebben. Wanneer je last hebt van urineverlies, dan kunnen zowel vrouwen als mannen naar een bekkenfysiotherapeut gaan. Er kan wat aan de hand zijn met je bekkenbodem. Bekkenbodemoefeningen kunnen ook bij mannen helpen. Vooral na een prostaatoperatie hebben mannen vaak last van onvrijwillig urineverlies. Het is zowel voor vrouwen als mannen belangrijk dat ze weten dat het niet fijn is om incontinent te zijn, maar dat er vaak wat aan te doen is.

Gebruiken van incontinentiematerialen

Het is belangrijk dat je weet dat incontinentiematerialen je leven kunnen verbeteren. TENA incontinentiemateriaal staat bijzonder goed aangeschreven. Het wordt zowel door vrouwen als mannen gebruikt. Incontinentiematerialen kunnen ervoor zorgen dat zowel mannen als vrouwen zich beter in de huidige maatschappij handhaven. Ze voelen zich vrijer en zelfverzekerder om aan het arbeidsproces deel te nemen. TENA heeft ook incontinentiebroekjes. Deze worden vooral gebruikt in verzorgingshuizen. TENA is het merk van Essity wat een internationaal toonaangevend merk is op het gebied van de hygiëne en gezondheid. Ze hebben al een lange ervaring, meer dan 60 jaar, op het gebied van incontinentiematerialen. TENA is ook het merk dat veel door mantelzorgers en professionals wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat ook ouderen een gelukkig langdurig leven hebben en zich geen zorgen hoeven te maken over het urineverlies dat ze hebben. De TENA incontinentiematerialen zijn zo geperfectioneerd dat omstanders urineverlies niet ruiken.  

Gerelateerde artikelen