Mira dry vs. andere behandelingen; worth the try?

 Mira dry vs. andere behandelingen; worth the try?

Overmatig zweten kan een grote invloed hebben op de zelfverzekerdheid en daarmee het dagelijks functioneren van een persoon en daarmee kan het in sommige gevallen zelfs voor grote problemen zorgen. Gelukkig gaan technieken tegenwoordig steeds een stapje verder! Zo bestaan er verschillende behandelingen die jou kunnen helpen van overmatig zweten af te komen. Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van ‘Mira dry behandelingen’? Of wist je dat je botox kan spuiten tegen overmatig zweten? We nemen je graag mee door verschillende behandelingen; lees snel met ons mee en doe inspiratie op!

Botox

Het is een veelvoorkomend begrip; het laten injecteren van botulinetoxine (botox) tegen overmatig zweten. Botox blokkeert de zenuwuiteinden van de zweetklieren. Hierdoor kunnen de zenuwen geen zweet meer produceren en wordt de zweetproductie dus verminderd. Botox is een ontzettend effectieve behandeling, echter houdt het wel maar een aantal weken aan (4 tot 6). De botox behandeling zal dus ongeveer na 1,5 maand herhaald moeten worden, wil je het effect weer krijgen. Botox is an sich niet gevaarlijk, echter kan de oksel na behandeling wel gevoelig zijn en kunnen blauwe plekken en zwellingen ontstaan.

Thoracale sympathectomie

Het uitvoeren van een thoracale sympathectomie is een iets intensievere manier van het verminderen van overmatig zweten. Bij een thoracale sympathectomie wordt middels een kijkoperatie in de oksel, een stukje van de zenuw die de zweetklier aanstuurt. Het kan een goede oplossing zijn voor mensen die overlast ervaren van te veel zweten; de arm en de oksel zal minder zweten door de verwijdering van de zenuwen. De ingreep is echter wel ingrijpend en kan gepaard gaan met risico’s en bijwerkingen. Zo heb je bijvoorbeeld een verhoogd risico op infecties, littekens of zenuwbeschadiging. 

Mira dry

Last but not least; de iets recentere doch populaire mira dry behandeling voor het verminderen van (overmatig) zweetproductie. Deze manier van zweet vermindering kan worden veroorzaakt door elektromagnetische energie die de zweetklieren in de oksel vernietigen. De behandeling is niet intensief en relatief makkelijk. Na de behandeling zullen de zweetklieren non-actief blijven; het effect van een mira dry behandeling is dus blijvend. De behandeling is effectief en niet-intensief voor mensen die een blijvende oplossing willen zonder chirurgie.

Wat is de beste optie?

De keuze voor een behandeling tegen overmatig zweten is uiteraard persoonsafhankelijk en zal in goed overleg met huisarts of chirurg besproken dienen te worden. Het is verstandig niet alleen uit te gaan van reviews en informatie van anderen, maar om zelf te onderzoeken welke optie het meest bij je past en waar je het beste gevoel bij hebt!

Gerelateerde artikelen