Lifestyle tips voor op de zaak

 Lifestyle tips voor op de zaak

Nu werk en privé steeds meer in elkaar over lopen worden de scheidingslijn tussen wat je thuis en op het werk draagt steeds kleiner. Met de komst van hybride werken is het ook de keuze voor kleding en accessoires op het werk veranderd. Het loopt veel meer in elkaar over. Waar voorheen in een zakelijke omgeving de heren toch vooral kozen voor een business casual look met op zijn minst een overhemd of polo en nette schoenen zie je tegenwoordig dat casual meer overheerst. Met sneakers, een chino en t-shirt kan je prima voor de dag komen op menig kantoor.

Kleding en accessiores

In de herstperiode verandert de kledingstijl van vrolijke kleuren en motieven naar wat meer pastel en minder motief. De stijl past zich aan aan het seizoen zou je kunnen zeggen. Voor op kantoor betekent zie je dit vaak aan meer grijstinten en dat brengt een bepaalde sfeer met zich mee. De 1 vindt het het lekker rustig, de ander vindt het maar saai. Om toch een frivole twist te geven aan de grijstinten kan je altijd kiezen voor accessiores die de boel wat opvrolijken. Een kleurrijke shawl, stoere pet of gekleurd overhemd onder je pullover zodat er toch wat kleur te bekennen is. Verder is er nog een hoop winst te behalen met de tas die je draagt. De laptoptas blijft altijd in de mode in een kantooromgeving, daar kun je niet omheen. Maar voor je sleutel, telefoon en pasjes kun je ook denken aan een fanny pack voor heren. Die zijn helemaal niet alleen meer voor kinderen mee op schoolreisje of voor dat ouwbollige stel wat op vakantie gaat en alle waardevolle spullen in het heuptasje meeneemt. Het is een stijlelement geworden die ook door influencers en bekende sterren wordt gedragen die hier hun achterban mee beïnvloeden. Erg handig voor in een heuptas in een pasjeshouder voor heren, de tijd van cashgeld lijkt voorbij en mensen hebben vaak alleen nog maar pasjes in hun portemonnee zitten. Waarom zou je dan nog zo’n groot ding meenemen terwijl een pasjeshouder veel beter pas in je fannypack.

Het moet passen bij de bedrijfscultuur

Bedrijven en vooral startups zijn tegenwoordig vrij in wat medewerkers kunnen dragen tijdens werkdagen op kantoor. Representatief is vaak het enig wat vermeld wordt. Zodra je ergens begint met werken ontdek je vanzelf wat past bij de bedrijfscultuur. Bij een traditioneel bedrijf zie je vaak nog het driedelige pak terwijl je bij startende bedrijven ziet dat het vooral casual is. Van een hawaii shirt en een petje hoef je niet meer raar op te kijken. Check dit bijvoorbeeld tijdens je sollicitatiegesprek en pas je stijl hier enigzins op aan zodat je snel onderdeel bent van het bedrijf en haar cultuur. Met kleding en accessiores kan jij laten zien wat je eigen stijl is en waarom dat helemaal past bij het bedrijf waar je aan de slag gaat. Vaak gebeuren dit soort keuzes ook volledig onbewust en kom je er later achter dat je kledingkeuze toch van invloed is geweest op de keuze van je nieuwe werkgever.

Gerelateerde artikelen