Inspiratie voor een succesvolle website

 Inspiratie voor een succesvolle website

Dat er niet één antwoord is op de vraag hoe een goede website eruit ziet, klinkt voor de meeste mensen wel erg logisch. Doordat we op het internet te maken hebben met zoveel verschillende bezoekers is er helaas niet één gouden methode die ervoor zorgt dat je iedere lezer prikkelt. Toch kun je er – helemaal met de hulp van een passend online marketing bureau – voor zorgen dat je jouw website wel succesvol mogelijk maakt. Als je daarom ook op zoek bent naar inspiratie voor een succesvolle website, ben je hier aan het goede adres!

Niet over de top

Allereerst is het een aanrader om niet helemaal los te gaan met de talloze templates die je kunt kiezen als thema voor je website. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de meeste mensen waarde hechten aan een minimalistisch design en dat is natuurlijk niet heel erg gek. Als jij op zoek bent naar een specifieke dienst of -product wil je deze zo snel mogelijk vinden om te kijken of dit de aanschaf waard is. Als je dan constant uit je zoektocht wordt gehaald door animaties en pop-ups is de kans natuurlijk groot dat je ‘dan maar’ een andere website bezoekt. Zonde!

Basiselementen

Het is daarnaast een aanrader om op ieder gebied voor één element te kiezen en dit ook vast te houden op de rest van je website. Als je bijvoorbeeld een sierlijk lettertype hebt gekozen op de homepage is het handig om dit lettertype op andere pagina’s vast te houden. Dit geldt eigenlijk idem dito voor de achtergrondkleur van pagina’s. Blijf bij de basiselementen van de website om je bezoekers een zo rustig mogelijk beeld te bieden.

Long story short…

Een ander advies dat hoe dan ook nuttig gaat zijn voor de opstart van je website is dat je ervoor moet zorgen dat je altijd zo kort en bondig mogelijk blijft schrijven. Contentcreators proberen hun lezers af en toe te verleiden met moeilijke woorden, lange zinnen met veel leestekens en een over het algemeen wollig taalgebruik. Als we iets hebben geleerd van de afgelopen decennia is het wel dat je dat juist niet moet doen. Schrijf lekker to the point en vertel je lezers waar het op staat: waarom eromheen draaien?

Een beetje hulp met de inrichting van je website

Het is tot slot allesbehalve onverstandig om een online marketing bureau in te schakelen dat je ondersteunt bij de inrichting van je website. Bedrijven als HV Media kijken met een frisse blik naar dat wat jij hebt neergezet of nog wilt neerzetten. Op momenten als deze is het goed om in je oren te knopen dat ook maar een enkele blik van een specialist ervoor kan zorgen dat jouw omzet enorm vergroot. Altijd even het proberen waard toch?

Gerelateerde artikelen