Google Shopping: adverteren op een net wat andere manier!

 Google Shopping: adverteren op een net wat andere manier!

Wist je dat adverteren in Google niet alleen mogelijk is via tekst, maar ook op vele andere manieren? Een sterke advertentiemogelijkheid waar we je graag aan introduceren, is Google Shopping. Door te investeren in Google Shopping, presenteer jij je bedrijf op een net wat andere manier, waarmee je als je het juist aanpakt je een grote groep mensen mee kan bereiken. We vertellen je er meer over!

Wat is Google Shopping?

Misschien komt het je wel bekend voor: je zoekt naar een product op Google en in plaats van dat jij verschillende websites tegenkomt, zie je eerst al daadwerkelijke producten met een foto en de prijs eronder. Dat is Google Shopping! Door te adverteren met dit middel, kies jij niet voor tekst als representatie van je producten, maar voor een foto. Heel effectief, want hiermee kan jij je producten gelijk onderscheiden van je concurrenten.

Hoe werkt Google Shopping?

Voor klanten lijkt Google Shopping een normale webshop, maar dit is niet helemaal waar. Wanneer je op een advertentie binnen Shopping klikt, word je namelijk doorverwezen naar een andere website. Misschien wel de jouwe! Het is niet moeilijk om Google Shopping onderdeel te maken van je marketingstrategie. We nemen je mee door de stappen!

  1. Maak een Google Businessprofiel aan. Dit is essentieel voor adverteren in Google in het algemeen: zonder businessprofiel is dit namelijk niet mogelijk.
  2. Google Merchant Center: je bedrijfsprofiel is nu een feit, tijd om dit om te zetten in advertenties. Hiervoor is het belangrijk dat jij in Google Merchant Center je producten koppelt aan de hand van productcodes. Google Merchant Center kopieert de gegevens van deze producten aan de hand van deze code, waardoor jij niet elke advertentie individueel hoeft in te richten.
  3. Strategiebepaling. Nu je klaar bent om te gaan adverteren, moet je nog één ding bepalen: in welke mate ga je dit doen. Weet je al op welke zoekwoorden je je wil focussen en wat is het budget dat je hiervoor wil vrijmaken? Zodra je antwoord op deze vragen hebt, vul je deze in en ben je klaar om te beginnen met adverteren.

Traffic Today

Ben jij op zoek naar een internet marketing bureau dat zich specialiseert in adverteren in Google? We stellen je graag voor aan Traffic Today! Dit marketingbureau heeft verstand van alle vormen van Google Ads, waaronder dus Google Shopping. Klinkt dit interessant voor jouw bedrijf en ben je benieuwd naar de mogelijkheden, kom dan zo snel mogelijk met ze in contact!

Gerelateerde artikelen