Een warm bovenlichaam in koude dagen

 Een warm bovenlichaam in koude dagen

Dat klinkt bij de meesten als muziek in de oren, niets is vervelender dan kou vatten en de daarbij horende gevolgen. Daarom is het zaak, zeker wanneer er een verraderlijk zonnetje staat, om je warm aan te kleden. Door middel van een verwarmde bodywarmer is dit mogelijk, maar wat is de beste keuze? Want het aanbod online is reuze.

De verwarmde bodywarmer is ideaal voor de koude dagen. Bij Comfort-Producten.nl hebben ze een uitgebreid assortiment betreft de verwarmde bodywarmer. Door het mooi ontworpen vest zitten de verwarmingselementen goed verweven, hierdoor zijn ze niet voelbaar. De aanbieder levert de verwarmde bodywarmer inclusief powerbank(s). Zo ontvang je altijd een startklaar product. Het is afhankelijk van het model of daar één of twee powerbanks bijgeleverd worden. Bij het nieuwste model, Dual Heating, worden twee powerbanks geleverd, aangezien het vest ook 10 verwarmingszones heeft. Maar wat is de juiste keuze voor jou?

Single Heating of Dual Heating

Er zijn twee verschillende modellen: Single Heating en Dual Heating. In principe zeggen de namen het al, de Single (één) en de Dual (dubbel). In de Single Heating zitten vijf verwarmingselementen, drie aan de achterzijde en twee aan de voorzijde. Deze geven zeker onder een trui of jas goede warmte af. Ben je een echte koukleum of ga je naar koudere gebieden dan is er ook een oplossing voor jou: Dual Heating. In deze variant zitten dubbel zoveel verwarmingselementen, 10 stuks. 5 voor en 5 achter. Hierdoor wordt echt het gehele bovenlichaam verwarmd. Deze zones zijn geplaatst op tactische punten, zoals de buik, onderrug, nek. 

Wanneer je de verwarmde bodywarmer onder je (werk) kleding draagt zorgt dit voor de isolatie laag. Doordat de verwarmde bodywarmer er dus onder zit, zit het dichterbij het lichaam en doordat je je werkkleding er overheen draagt kan de warmte minder snel ergens heen gaan. Hierdoor wordt het warmte effect versterkt, én kan je langer genieten van de warmte. Als je veel buiten, koelcellen of andere koude ruimtes is dit een fijne oplossing.

Hoe werkt Single Heating en Dual Heating?

Als voorbeeld nemen we de Dual Heating variant. In de binnenzakken zitten aan beide kanten een draadje met een USB aansluiting. Aan deze draden kan je powerbank verbinden zodat je op de knopjes kan klikken die ook aan de binnenkant zitten. Je kan kiezen welke verwarmingszone je aan wilt hebben. De bovenste zones of de onderste zones. Ook kunnen ze natuurlijk beide tegelijkertijd aan. Wanneer je de verwarmde bodywarmer aanzet dan worden de knopjes rood. Dit is de warmste stand. Door nog een keer te klikken krijg je blauw en wit. Dit is middelste en de laagste stand. Wanneer je het knopje kort ingedrukt houdt gaat de zone uit. Met de Single Heating werkt dit met één knop en één powerbank.

Per warmtestand verschilt de tijdsduur. Hoe hoger hoe sneller de powerbank leeg zal zijn. Dit natuurlijk omdat de verwarmde bodywarmer meer energie nodig heeft op warmere standen dan op de lagere standen. In de producttekst en afgaand op de reviews kan je op de warmste stand een verwarmingsduur van 2 tot 3 uur verwachten. Op de middelste stand ongeveer 4 tot 6 en op de laagste stand 6 tot 8. Hierbij zou je dus wel een hele dag moeten kunnen genieten van de extra warmte van de verwarmde bodywarmer. Dezelfde tijden gelden voor de Single Heating variant. Wil je langer verwarmen? Dan kan je altijd kiezen om een Extra Powerpack aan te schaffen, zodat je de verwarmingsduur verdubbeld.

Gerelateerde artikelen