De leukste koopjes om te scoren op een buitenlandse markt

 De leukste koopjes om te scoren op een buitenlandse markt

Wie af en toe de grenzen van ons koude kikkerlandje opzoekt en daarmee zonnige mediterrane temperaturen opzoekt, zal er niet onderuit komen; shoppen op een buitenlands marktje! Tal van kramen met de leukste zomerjurkjes, goedkope zonnebrillen, een walhalla van sieraden en natuurlijk de tussen kunst en kitscherige souvenirtjes met de naam van bestemming erop gedrukt.

Hoewel het dwarrelen over een bloedhete markt voor vele misschien niet op nummer één activiteit van de vakantie staat, maken deze markten over het algemeen alsnog een hele hoop mensen ontzettend blij. Waarom? Omdat je toch echt ontzettend leuk kan shoppen voor de laagste prijzen! Maar wat zijn nou goede koopjes om te scoren op zo’n markt, zonder dat je na een dag of twee spijt hebt omdat het product alweer kapot is gegaan? Lees snel met ons mee!

Sieraden

Ja heus, op zo’n broeierig marktje kan je echt goed slagen voor een nieuwe paar oorbellen, een stoer armbandje of een nieuw horloge. Hoe? Zorgen dat je sieraden uitkiest die van goed materiaal gemaakt zijn. Zo kan je bijvoorbeeld op zoek naar een leren armbandje; zorg ervoor dat het armbandje gemaakt is van écht leer. Of voor jouw nieuwe oorbellen, armbanden of kettingen? Ga voor stainless steel, in plaats van silver- of gold plated sieraden. Betaal je misschien iets meer, maar kan je er wel langer gebruik van maken en mee stralen!

Huis, tuin en keuken spulletjes

Een tweede leuke optie om goed te slagen op een marktje in het buitenland, is het scoren van huis, tuin en keuken spulletjes. Zo kan je bijvoorbeeld een citruspers, een wijnstopper of een gember rasp kopen met een mooi motiefje, zoals Spaanse bloemen. Zulke accessoires voor in de keuken zijn vaak van steen gemaakt, waardoor ze lang mee zullen gaan.

Extra tips!

Wanneer je van tevoren al verwacht dat je een aantal ochtendjes op marktjes zal stuiten, is het verstandig om hier vast rekening mee te houden in je portemonnee. Nu horen we je denken; hoe kan ik daar rekening mee houden dan? Nou, zorg er bijvoorbeeld voor dat je met cash geld op pad gaat; je kan niet overal pinnen! En soms kan je wél pinnen, maar alleen met credit card; vergeet ‘credit card aanvragen’ dus niet op jouw to do list te schrijven voor dat je de kilometers naar die ene mediterrane hotspot aflegt en zorgeloos gaat genieten van een heerlijke vakantie! Wil je meer informatie over het aanvragen van een credit card? Kijk dan vooral even op ICS Cards.

Gerelateerde artikelen