Bullet journaling: wat is het?

 Bullet journaling: wat is het?

Je hebt de term de afgelopen jaren al vast eens voorbij horen komen: de Bullet Journal. Pinterest staat er vol mee en ook op Instagram ontkom je er niet echt aan. Filmpjes met tips om jouw bullet journal zo handig mogelijk in te delen: YouTube staat er vol mee. Je hebt er misschien wel een vaag idee bij, maar wat is het nou eigenlijk precies? In deze korte blog leggen we het je uit.

Een agenda en een dagboek

Kort gezegd is het een manier om jouw leven overzichtelijk te houden. Een bullet journal is een soort combinatie van een agenda, een dagboek en een to-do lijst. De bullet journal methode is een idee van de Amerikaan Ryder Carroll. Hij had zijn hele leven al moeite met het plannen van zijn taken en zocht naar een manier om zijn leven op orde te krijgen. Nadat hij dit op verschillende manieren had geprobeerd, ontstond uiteindelijk de bullet journal.

Organiseer je gedachten

In de bullet journal is plek voor al jouw gedachtes, ideeën, inspiratie, taken, afspraken, lijstjes en overzichten. Kortom, alles wat in je hoofd rondspookt en eruit moet. Je deelt de bullet journal zelf in: je begint met een leeg notitieboekje en laat je creativiteit de vrije loop. Je maakt plek voor de verschillende onderwerpen en laat tussendoor pagina’s leeg zodat er ruimte is om uit te breiden. Zo kun je bijvoorbeeld planningen, to do lijstjes en doodle pagina’s maken om later in te vullen. Ook trackers zijn in bullet journals erg populair.Dit zijn schema’s waarin je bijhoudt hoe vaak per week je iets doet. Bijvoorbeeld hoe vaak je buiten bent, hoe vaak je water drinkt, hoe vaak je sport, et cetera.

Bullet jounaling in een notendop

Dit is in een notendop hoe bullet jounaling werkt. Wist je dat bullet journals ook te bedrukken zijn met een logo? Ontzettend leuk wanneer je een eigen onderneming hebt en je je medewerkers graag een leuk (en productief!) presentje wilt geven. Op de site BudgetGift.nl vind je veel verschillende te bedrukken notitieboekjes, waaronder blanco notitieboekjes die goed te gebruiken zijn als bullet journals. Neem snel een kijkje op de website en begin vandaag nog met jouw bullet journal journey!  

Gerelateerde artikelen