Azië vol inspirerende plekken

 Azië vol inspirerende plekken

Als je denkt dit allemaal gezien te hebben, dan ben je niet in Azië geweest. In ieder geval? Dan is het tijd om meer te leren over dit magische continent. Iedereen is op zoek naar andere dingen tijdens het reizen. De een wil vooral ondergronds zinken, de ander wil een hele dag op het strand liggen. Maar je kunt het ook thuis doen, toch? Het moet natuurlijk het weer zijn.

Ja, de hele wereld is getekend. Maar dit betekent niet dat er niet genoeg ontdekkingen zijn. Want hoe beroemd een plek in de wereld ook is, het belangrijkste is de indruk die het je achterlaat! Uit boekenkennis kun je veel informatie afleiden over de cultuur van een bepaald land of continent. Maar als je er zelf niet bent geweest, beleef je eigenlijk niets.

Indonesië reis

Sommige mensen hebben haast, anderen zijn meer ontspannen. Hoe sta je in het leven? Spoiler alert: het is heel anders dan wat er gebeurde nadat je Indonesië bezocht. Wanneer je deze archipel bezoekt, verwen dan al je zintuigen. Wist je trouwens dat het het vierde meest bevolkte land ter wereld is? Dit maakt direct indruk op je wereldbeeld en speelt een belangrijke rol in het verschil tussen de cultuur daar en de cultuur die je gewend bent.

Als je de Borobudur, een boeddhistische tempel op Java, niet hebt bezocht, ben je niet echt in Indonesië geweest. Er is weinig bekend over de architectuur en het oorspronkelijke gebruik, maar dit prachtige gebouw moet ergens rond de 9e eeuw zijn debuut hebben gemaakt.

Natuurlijk kun je Sumatra en Bali niet overslaan. De opwindende kustlijn, geweldige bergen en schilderachtige rijstvelden zullen zeker een diepe indruk achterlaten.

Maleisië rondreis

Sommige landen hebben bijna alles. Dat merk je tijdens je reis naar Maleisië. Je kunt deze plaats van contrast noemen. Zo is er het bruisende Kuala Lumpur, een metropool omringd door jungle. Zelfs als het stedelijke gebied niet de plek is die u zoekt, is dit een ervaring die u niet mag missen.

Gelukkig kom je in Maleisië genoeg tropische regenwouden tegen waar je heerlijk tot rust kunt komen. Ervaar alle wilde dieren met de exotische vogels en apen die in deze gebieden hun thuis maken! Ook kunt u zich vergapen aan het diverse natuurschoon in diverse nationale parken.

Wil je de geschiedenis van Holland opsnuiven? Dan raden we je aan om een ​​kopje thee te drinken in Cameron Highlands – of twee kopjes, of meer. Hier zijn nog verschillende gebouwen uit de VOC-tijd te zien. Echter? zeker! Met het oude Stadhuys en christelijke kerken hebben zowel de Bataven als de Britten hun sporen achtergelaten in Indonesië. Wat dacht je van nog een kopje thee?

Gerelateerde artikelen