6 Onorthodoxe manieren om af te vallen

 6 Onorthodoxe manieren om af te vallen

Als kind en daarna ook als tiener ben je vaker in beweging en is de kans op vetophoping nauwelijks te merken. Maar vanaf het moment dat je begint te werken, zeker een kantoorbaan, merk je al gauw dat de kilo’s erbij komen door lekker te eten en niet te bewegen.

Anno 2021 heeft de mens bewezen dat het gezegde ‘gemak dient de mens’ nog volledig in haar kracht staat. Mensen zoeken de gemakkelijkste manieren om zaken, zoals makkelijk afslanken mogelijk te maken. Zo betalen zij soms zelfs om plastisch chirurgische behandelingen te ondergaan of zijn zij bereid om de duurste voedingssupplement aan te schaffen. Als je aan een behandeling begint om gewicht te verliezen is het cruciaal om eerst online reviews te lezen, zodat jij zeker weet dat alles veilig is. Daarnaast kan het lezen van ervaringen voorkomen dat jij te veel betaald voor voedingssupplementen!

Acupunctuur en gewicht verliezen

Acupunctuur is een geneeswijze die afkomstig is uit China, waarbij met behulp van naalden specifieke plekken in het lichaam geprikt worden. Hierdoor komen er stoffen, zoals endorfine, vrij in het lichaam die ervoor zorgen dat het lichaam minder in stress is en die ook de lichaamsenergie reguleren. Het is alom bekend dat stress en de drang naar eten hand in hand gaan. Vele mensen eten meer zoet of zoeken naar snacks als ze gestrest zijn. Daarnaast is acupunctuur ook een geestelijke geneeswijze, waarbij je lichaam beter opgewassen is tegen negatieve gevoelens en gedachten. Middels acupunctuur kun je de drang naar lekker eten dus gemakkelijker weerstaan en ook je stofwisseling versnelt en je energieniveau verhoogt. 

Afvallen op een onorthodoxe manier

Heb jij al ervaring met afvallen? Afvallen kan op verschillende manieren geschieden. Het eerste dat in je opkomt als je hoort afvallen is minder eten en meer bewegen oftewel sporten. Toch zijn er andere manieren waarop je ook effectief kunt afvallen op een zogeheten onorthodoxe manier. Deze zijn:

1.         Vergroot je ontbijt. Zorg ervoor dat je ontbijt groter is dan jouw warme maaltijd.

2.        Eet voor een spiegel. Onderzoek heeft uitgewezen dat als mensen eten voor een spiegel, het hen eraan herinnert om niet af te wijken van de gestelde doelen om af te vallen. 

3.         Mocht je toch snoep lusten, zorg ervoor dat het verpakte snoepjes zijn. Een Zwitsers onderzoek wees uit dat mensen minder snoep aten als ze het eerst moesten uitpakken. De inspanning die nodig is om de snoepwikkels eraf te halen zorgt ervoor dat men minder veel snoep eet.

4.        Eet uit een wit bord. Dit geeft het gevoel dat het eten meer is. Onderzoekers hebben aangetoond dat mensen die uit een zwart of rood bord eten meer eten dan wanneer ze uit een wit bord eten, ongeacht de grootte van de borden.

5.         Eet soep als avondeten. Het is gebleken dat mensen die dikke soep eten als lunch 20 procent minder aten dan mensen die helemaal geen soep aten. Mensen die soep eten krijgen minder snel een hongergevoel en voelen zich ook sneller vol.

6.     Maak je smoothies dikker. Smoothies zijn niet alleen gezond, maar ook effectief om af te vallen. Je kunt fruit of groente smoothies drinken. De dichtheid van de smoothie is bepalend voor hoe vol men zich voelt, ongeacht de hoeveelheid calorieën van de smoothie zelf.

 

Gerelateerde artikelen