2022 was hét jaar van kunstgras!

 2022 was hét jaar van kunstgras!

Iedereen jaar zijn er weer meerdere elementen in een tuin die misschien wel eens hét element van dat jaar zouden kunnen worden. In 2022 dacht ook iedereen hier weer over na en er was eigenlijk maar één antwoord op de vraag ‘Welk tuinelement staat in 2022 centraal?’: kunstgras natuurlijk! Het gebruik van kunstgras is in de afgelopen jaren enorm toegenomen en dat is natuurlijk niet geheel zonder reden. In dit artikel vertellen we je graag meer over de voordelen van kunstgras en waarom dit tuinelement misschien ook wel iets voor jou zou kunnen zijn!

Niet alleen als grasmat

Als we je zeggen dat kunstgras vorig jaar helemaal niet altijd gebruikt is als grasmat zal dit in de eerste instantie misschien wat raar binnenkomen. Als we vervolgens de termen ‘balkon’ en bijvoorbeeld ‘dakterras’ noemen, klinkt het allemaal al een stuk logischer. Het is goed om te weten dat kunstgras niet alleen zo populair is, omdat het een reguliere grasmat vervangt. Sterker nog, kunstgras is juist zo populair, omdat het ook op heel veel andere plekken te leggen is en hier één en al comfort biedt. Als je dus op zoek bent naar nieuwe grondbekleding voor je balkon of je dakterras is het helemaal geen slechte keuze om eens bij een bedrijf als Topkunstgras te kijken!

Zeg maar dag tegen onderhoud

Waar de ene persoon misschien een grotere hekel heeft aan het maaien van een gazon dan de andere persoon, weten we zeker dat niemand een hekel heeft aan kunstgras. Het feit dat een gazon voortaan zo goed als onderhoudsvrij is, creëert bij veel mensen een lach op hun gezicht.

Een misvatting die we bij veel mensen herkennen is dat kunstgras er dan vervolgens ook een stuk nepper uit moet zien dan een ‘regulier gazon’. Echter gaan de technologieen tegenwoordig zo ver dat kunstgras in de meeste gevallen amper van echt gras te onderscheiden is. Je merkt natuurlijk meteen dat je het niet meer hoeft te onderhouden, terwijl jij- en eigenlijk niemand anders in de gaten heeft dat je naar kunstgras bent geswitcht.

Eén en al comfort

Sommige mensen verwachten dat kunstgras oncomfortabel aanvoelt, omdat het er van een afstandje misschien wat stekelig en hard uitziet. En in de praktijk? Totaal niet! Het is goed om te weten dat kunstgras enorm zacht is voor je voeten en het dus ook meer dan comfortabel is om hier op te lopen, zitten of liggen. Ook voor huisdieren als katten, honden en konijnen biedt kunstgras een enorm zachte en comfortabele ondergrond. Waar wacht je nog op? Wanneer bestel jij dé tuintrend van 2022?

Gerelateerde artikelen