Welke jeans draag ik in 2022?

 Welke jeans draag ik in 2022?

Bij een nieuw jaar horen vanzelfsprekend ook nieuwe trends, maar wat zeggen de laatste trends eigenlijk over jeans? Komen de skinny jeans alweer terug of blijven we ook dit jaar nog even bij de wijdere denim? En hoe zit het met kleuren? Lees vooral verder, we zetten het in deze blog namelijk voor je op een rijtje!

Wijde pijpen en een lage taille

De jeanstrend gaat in 2022 ook gewoon weer verder met de wijde pijpen, zoals we al gewend waren van de afgelopen paar jaar. Een groot verschil met de trend van dit jaar is misschien wel de hoogte van de taille. Hoewel we al een aantal jaar een hele hoge taille gewend zijn, of voor de liefhebber misschien een mid-raise, komt de de lage taille dit jaar weer helemaal terug. Deze ‘baggy’ trend is daarmee dus terug van weggeweest. De trend klinkt wellicht wat nonchalant maar maak je geen zorgen! De wijde baggy jeans met lage taille zijn ook heel goed classy te stijlen, bijvoorbeeld met een mooie nette blouse of met een blazer. Accessoires kunnen ook goed helpen bij het netter maken van je look. Kies voor een klassieke handtas en een mooie nette riem, zo oogt je outfit al heel anders.

Jeans in lichte kleuren

Iets wat ook opvallend veel terug zal komen in de jeanstrend van dit jaar zijn de lichte kleuren jeans. Een beige, crème of witte jeans is ideaal voor de dagen dat het zonnetje lekker schijnt. Voor extra contrast kun je deze lichte jeans ook heel goed combineren met een knallende kleur trui of blouse. Voeg hier een extravagante handtas bij en je steelt de show waar je ook naar toe gaat. Wil je juist gaan voor een rustige, klassieke uitstraling? Combineer dan je lichte jeans met een lichte kleur blouse of trui en maak het af met wat sieraden. Zo kom je zeker kalm en stijlvol over.

De straight leg blijft favoriet

De straight leg jeans was in 2021 al een van de favorieten en deze trend blijft ook zeker nog in 2022 een trend die veel gezien zal worden. De straight leg jeans zal dit jaar ook weer veel meer gedragen worden in de echte donkere denimkleuren, ook wel ‘raw denim’ genoemd. Het mooie aan donker denim is dat je het heel goed formeel kan dragen. Überhaupt is de straight leg jeans een favoriet op kantoor en in het bedrijfsleven. Je draagt hem gemakkelijk met boots en een blazer of bijvoorbeeld met een oversized blouse en loafers. Wat ons betreft is de straight leg jeans hoe dan ook onmisbaar in je garderobe.

Gerelateerde artikelen