Wat er niet mag ontbreken in jouw badkamer!

 Wat er niet mag ontbreken in jouw badkamer!

Een badkamer dient een plek te zijn waar je even tot rust kunt komen. Het is dé plek voor self-care en om je hoofd even helemaal leeg te kunnen maken. Om te zorgen dat ook jouw badkamer de ultieme ontspanningsplek wordt, lees je in dit artikel welke elementen daarvoor essentieel zijn.

1. Een inloopdouche

Een inloopdouche heeft een luxueuze uitstraling. Door het ontbreken van een douchebak, lopen zowel de vloer- als wandtegels mooi door in de inloopdouche. Dit zorgt ervoor dat het een mooi geheel vormt met de gehele badkamer. En dat straalt rust uit. Kies daarnaast voor een mooie regendouche aan de wand of aan het plafond en je douchesessie zal een enorm genietmoment worden.

2. Een (bubbel)bad

Al is dit natuurlijk niet in iedere badkamer mogelijk, een comfortabel ligbad of zelfs bubbelbad tilt de badkamer echt naar een ander ontspanningsniveau. Met name een vrijstaand bad zal je badkamer een bijzonder luxueuze en moderne uitstraling geven. Bovendien is er niets dat zo ontspannend is als lekker badderen – voor jong en oud. De warmte van het water werkt rustgevend en maakt bovendien je spieren en gewrichten soepeler en losser.

3. De verlichting

Als je tot rust wilt komen in de badkamer is het belangrijk dat er zachte verlichting aanwezig is. Ga bij voorkeur voor ‘verborgen verlichting’, waar je niet direct inkijkt. Bovendien is het handig om te kiezen voor verlichting die je kunt dimmen, zodat kun je de verlichting op ieder moment en volledig naar wens kunt aanpassen. Zo kun je de verlichting dimmen als je in bad of onder de douche gaat, en kiezen voor fellere verlichting als je je tandenpoetst aan de wastafel. 

4. De accessoires

Tenslotte maken accessoires de badkamer af. In een rustgevende badkamer mogen kamerplanten niet ontbreken. Deze hebben namelijk een positief effect op de luchtkwaliteit, maar ook op je gemoedstoestand. Er zijn genoeg prachtige groene planten die het prima doen in een vochtige en lichtarme ruimte. Daarnaast kun je kiezen voor sfeervolle (geur)kaarsen. Ook die brengen een aangename sfeer aan in de badkamer.

Gerelateerde artikelen