Waarom is SUP boarden de ultieme workout?

 Waarom is SUP boarden de ultieme workout?

Je hebt er vast wel eens van gehoord SUP Boarden, maar wat is het nou eigenlijk en is dit een goede workout? SUP staat eigenlijk voor Stand Up Paddling, oftewel peddelen op een supboard terwijl je rechtop staat. Hier krijg je alles te lezen over deze vette watersport en vind je de redenen waarom jij moet gaan suppen.

Fysiek sterker worden

Suppen is een workout voor je hele lichaam. Of je nou voor de lange afstanden gaat of liever gaat SUP-surfen in de golven je verbrandt er heel veel calorieën mee. Dit komt omdat je met deze sport al je spieren gebruikt. Het suppen dwingt je om de spieren van je oren tot aan ja tenen te gebruiken! Kortom om de perfecte full-body workout.

Mentaal

Het is door wetenschappers onderzocht dat omringd zijn door water ontspannend werkt. De meeste mensen zitten teveel binnen. De frisse buitenlucht kan juist goed en ontspannend voor deze mensen werken. De frisse lucht, vitamine D en fysieke oefening zorgen voor een ontspannend gevoel voor de meeste mensen. Dit zorgt allemaal voor een natuurlijke ontspanning voor je geest!

Sociaal zijn

Je kunt natuurlijk helemaal alleen gaan suppen. Het is ook geen teamsport, maar dat is toch een stuk minder leuk dan samen met vrienden? Ook is suppen een perfecte manier om nieuwe mensen te leren kennen. Het is een ideale manier om samen met je vrienden of familie in de natuur met elkaar een leuke sportieve activiteit te verrichten. Natuurlijk kom je tijdens je nieuwe hobby ook andere mensen tegen. Perfect dus om nieuwe mensen te ontmoeten!

Wedstrijden

In Nederland en in Europa zijn er elk jaar verschillende wedstrijden en competities waar je als SUP-boarder aan kan meedoen. Deze evenementen vind je vaak via social media zoals Instagram en Facebook. Wil je hier meer over weten? Google dan gerust eens SUP competitie en je komt er vanzelf terecht!

Gezondheid

Ook is suppen heel goed voor je gezondheid. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal is suppen een geweldige sport voor je gezondheid. De voordelen van suppen zijn dat je tot rust komt, je je hele lichaam traint en dat je je balans verbeterd. Suppen is geweldig om te doen voor iedereen, want het is een sport met een lage intensiviteit en ook kun je het in groepen of alleen doen. Kortom waar wacht je nog op suppen is de sport van 2021!

Gerelateerde artikelen