Voor de thuiswerker is thuis sporten beter dan de sportschool!

 Voor de thuiswerker is thuis sporten beter dan de sportschool!

Thuis sporten wordt nog steeds enorm onderschat. Sporters zijn vaak bang dat ze thuis bepaalde oefeningen niet kunnen uitvoeren, dat zij hulp nodig hebben van een professionele trainer of omdat het duur is om de apparaten die zij nodig hebben zelf aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een hometrainer. Toch hoeft het helemaal niet nadelig te zijn om thuis te sporten. In tegendeel zelfs. Thuis sporten heeft een hele hoop voordelen die het sporten buiten of bij een sportschool niet kunnen bieden. We gaan je daarom laten zien waarom thuis sporten beter is dan de sportschool voor de thuiswerker.

Thuis sporten in plaats van op locatie

Thuis sporten hoeft helemaal niet minder goed te zijn dan buiten sporten of naar de sportschool gaan. Het biedt juist een hele hoop voordelen. Allereerst hoef je je huis niet eens te verlaten om te sporten. Een drempel om te gaan sporten kan bestaan wanneer je daarvoor eerst naar een sportschool moet fietsen of lopen. Dat maakt het direct al lastiger om naar de locatie te gaan terwijl je bij thuis sporten het gewoon lekker vanuit huis kan doen. Je kunt er voor kiezen om je om te kleden in sportkleding, een workout te kiezen op bijvoorbeeld een roeitrainer en direct aan de gang te gaan. Tegelijkertijd ben je na het sporten ook direct thuis. Je springt onder de douche en bent klaar. Het kan dan ook enorm de drempel verlagen om te gaan sporten en dat maakt het dus ook een goede manier om te motiveren om te gaan sporten. Daarnaast is het natuurlijk gewoon mogelijk om thuis apparaten aan te schaffen. Bij een sportschool betaal je een abonnement waardoor je gebruik kunt maken van bijvoorbeeld een roeiapparaat. Je kunt er ook voor kiezen om te investeren in zo’n apparaat. Je betaalt er dan eenmalig meer voor, maar hoeft geen maandelijks abonnement voor te betalen om te kunnen sporten. Ook het aanschaffen van de apparaten hoeft zeker geen reden te zijn om niet thuis te kunnen sporten.

Wat kun je thuis voor sporten beoefenen?

Een sportschool kenmerkt zich natuurlijk door de verschillende mogelijkheden die er zijn. Toch is het tegelijkertijd zo dat de meeste mensen hun favoriete sporten hebben. Het is fijn dat een sportschool variatie biedt, maar variatie is niet altijd nodig bij sporten. Vindt je het bijvoorbeeld heel erg leuk om te fietsen dan kun je dit in de sportschool doen, maar ook gewoon thuis op een hometrainer. Dat haalt dan sowieso weer die drempel weg om naar de sportschool te gaan. Hou je van hardlopen dan is het natuurlijk altijd mogelijk om een loopband aan te schaffen en daarnaast zijn er nog zoveel meer apparaten die het mogelijk maken om thuis te sporten. Tegenover buiten sporten biedt het ook voordelen. Je kunt namelijk altijd sporten. Regent het buiten? Normaal zou je dan wachten tot het droog wordt of je kiest voor een andere dag omdat je niet zeker weet wanneer het droog is. Bij thuis sporten maakt het helemaal niet uit wat voor een weer er buiten is. Je kunt gewoon lekker sporten. Wat ga je precies voor sport doen? Dat ligt natuurlijk maar net aan wat je leuk vindt. Voor een bepaalde sport zoals hardlopen of roeien kun je een apparaat aanschaffen en zelf aanvoelen hoe lang en hoe vaak je wilt sporten. Zoek je juist een gevarieerde training thuis dan kun je online een hoop verschillende trainingen vinden. Trainingen voor beginners, maar ook trainingen voor de professionals. Zo kun je op je eigen niveau beginnen en merk je vanzelf wat wel of niet lukt.

Het bespaart ook nog eens tijd

Helemaal voor de thuis werker is het belangrijk om te sporten en het voordeel is dat je dit kunt doen wanneer je zelf wilt. Heb je een pauze tussendoor dan is dat altijd een goed moment om even te sporten, maar je kunt ook direct na het werken en voor het avondeten sporten. Het bespaart een hoop tijd omdat je natuurlijk geen reistijd hebt. Heb je een uurtje over, maar is het al een kwartier fietsen naar de sportschool dan is het al gauw een reden om niet te gaan. Bij thuis sporten is dat helemaal niet van toepassing omdat je geen reistijd hebt en dus direct aan de slag kunt gaan. Al met al zitten er aan thuis werken dus een hoop voordelen waardoor het thuis sporten zeker de moeite waard is om over na te denken als thuis werker.

Gerelateerde artikelen