Thuisstudie combineren met thuiswerken

 Thuisstudie combineren met thuiswerken

Het grote voordeel van een thuisstudie is dat je kunt studeren waar en wanneer jij wilt. Tegelijkertijd is die vrijheid ook het grootste nadeel. Je hebt meer discipline nodig om ook echt te gaan studeren. Daarom hier enkele tips voor het combineren van een thuisstudie of -training en thuiswerken.

Waarom een thuisstudie?

Met een thuisstudie kun je studeren waar en wanneer jij wilt. Een thuisstudie is daardoor prima te combineren met andere bezigheden, zoals thuiswerken.

Er zijn talloze goede redenen om aan een studie te beginnen. Misschien heb je de kennis nodig voor je huidige werk, wil je een andere functie of zelfs een heel ander beroep gaan uitoefenen. Maar het kan ook zijn dat je aan een studie begint vanwege je hobby of omdat je de taal van je favoriete vakantieland wilt spreken.

Weet je niet zeker of een thuisstudie iets voor jou is? Kijk dan eens naar de ervaring van anderen met een thuisstudie of -training. Je vindt ervaringen van anderen met een thuisstudie door te zoeken op Loi ervaringen. Kies je voor een thuistraining, dan vind je ervaringen door te kijken naar learnit reviews.

Tips voor een succesvolle studie

Een succesvolle thuisstudie of -training begint met een goede planning. De informatie over jouw studie geeft een indicatie hoeveel studietijd je per week nodig hebt. Kijk of dit voor jou haalbaar is. Pas zo nodig het studietempo aan. Plan vervolgens de uren waarop je studeert in. Bij voorkeur op vaste dagen en op vaste tijden. Door de regelmaat boek je vooruitgang en wordt studeren een gewoonte. Studeer je voor een examen, let dan op de examendata en stem je planning hierop af.

Tijd afbakenen

Bij het maken van je planning houd je natuurlijk rekening met de uren dat je thuiswerkt. Zorg voor een duidelijk onderscheid zijn tussen werktijd, studietijd en vrije tijd. Plan je studietijd op momenten dat je ook daadwerkelijk rustig kunt gaan studeren. Bijvoorbeeld op een moment dat je partner voor de kinderen kan zorgen of wanneer er niemand anders thuis is. Zorg voor een schakelmoment tussen je werktijd en je studietijd. Ga bijvoorbeeld tussendoor even wandelen of sporten, zodat je daarna met een fris hoofd aan je studie kunt beginnen. Op deze manier zul je een thuisstudie uitstekend kunnen combineren met thuiswerken.

Gerelateerde artikelen