PIR isolatie

 PIR isolatie

Op zoek naar goed isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde? PIR Isolatie is perfect voor het binnenhouden van warmte en om invloeden van buitenaf, zoals kou, buitenshuis te houden. PIR isolatie loopt voorop in vergelijking met andere isolatiematerialen doordat ze een verhoogde isolatiewaarde hebben ten opzichte van bijvoorbeeld PUR, steenwol en glaswol. PIR isolatie is vaak terug te vinden in vloeren, spouwmuren, platte daken en hellende daken. Wil je alles weten over PIR? Lees dan snel verder!

Wat is pir?

PIR staat voor polyisocyanuraat, wat eigenlijk een kunststofschuim is. Polyisocyanuraat bezit de juiste eigenschappen om kou letterlijk en figuurlijk buiten de deur te houden. Daarnaast zijn PIR Isolatieplaten aan de boven- en onderkant standaard voorzien van een aluminium cachering. Deze aluminium laag houdt extra warmte vast en dient als een dampdichte laag welke condensatie tegengaat.

De voordelen van PIR isolatie

Het werken met PIR levert je als gebruiker vele voordelen op. Ten eerste, PIR isoleert erg goed. Door de goede thermische eigenschappen van PIR isolatie houdt je veel warmte vast. Ten tweede, door PIR isolatie toe te passen bespaar je enorm veel ruimte. Want, om dezelfde isolatiewaarde te halen heb je minder isolatiemateriaal nodig. Ten derde, PIR is licht in gewicht. Hierdoor is PIR makkelijk te gebruiken en vaak een geliefd materiaal op de bouwplaats. Daarnaast is PIR extreem duurzaam door de hoge drukbestendigheid. Hierdoor zullen de platen namelijk niet vervormen nadat ze in de constructie verwerkt zijn. Tenslotte is PIR isolatie ook nog enorm brandwerend.

Verschil PIR & PUR

PIR is in feite de verbeterde versie van PUR. Om de isolatie een kwantificeerbare waarde te geven, drukken we isolatiemateriaal ook wel uit in Lambdawaarde. De Lambdawaarde geeft aan hoeveel warmte het materiaal doorlaat. Hoe lager de Lambdawaarde, hoe beter het isoleert. PIR zal dus een lagere Lambdawaarde hebben dan PUR, (respectievelijk 0,024 W/mK en 0,028 W/mK). Concluderend, je isoleert minder voor dezelfde isolatiewaarde waarde met PIR, doordat een dunnere isolatiedikte vereist is voor dezelfde Lambdawaarde.

Het grootste aanbod PIR isolatie vind je op bij Sleiderink.nl

Nu je precies weet waarom je PIR isolatiemateriaal moet gaan gebruiken in tegenstelling tot andere isolatiematerialen, is het tijd om PIR isolatie te bestellen. Op Sleiderink.nl kun je eenvoudig diverse diktes PIR isolatie bestellen. Ze hanteren altijd de scherpste prijzen en hebben de juiste materialen om je te helpen bij je klus.

Gerelateerde artikelen