Mountainbike kopen? Waarom zoveel verschil in prijs?

 Mountainbike kopen? Waarom zoveel verschil in prijs?

closeup mud mountain bike wheel and legs of cyclist

Er is eigenlijk geen verschil tussen een Giant mountainbike, MTB of ATB. Het zijn 3 verschillende benamingen en toch zijn het hetzelfde typen fietsen. MTB is gewoon een acroniem voor Mountain Bike, en je kunt het gemakkelijk zien aan de afkorting. ATB is ook een afkorting voor Mountain Bike, maar in het Engels betekent het All Terrain Bike. Dit maakt de fietsen geschikt voor elk terrein. Het betekent gewoon dat mountainbikes veelzijdig zijn. Of je nu recreatief fietst of dwars door het bos rijdt, het kan allemaal. Mountainbikes zijn ook zeer geschikt voor steile afdalingen. Mountainbikes zijn er in veel verschillende prijzen, modellen en merken. Ben je een beetje opzoek naar inspiratie? Dan hebben we hieronder ​​de duurste en goedkoopste modellen mountainbikes van Giant voor je uitgelicht.

Duurste mountainbike

Deze professionele racer beschikt over een extra licht frame van carbon en een fenomenale racegeometrie. De mountainbike is in het bezit van een flexpoint pro veersysteem en is erg licht opgebouwd mede dankzij de lichtere swingarm en het lichtere frame. Dit maakt de MTB extra geschikt voor off-road terrein. De trapas van deze mountainbike is stijver, zorgt voor snellere acceleratie en de steilere zitbuis zorgt voor extra veel efficiëntie. De afdalingen zult u als fijn ervaren door de verende voorvork, het losse balhoofd en het fijne ophangsysteem. Kortom een mountainbike met alles erop en eraan.

Goedkoopste mountainbike

Wat ga je vandaag doen? Als je het nog niet weet, is deze mountainbike het zeker waard. Met het ontwerpen van het frame is er rekening gehouden met de positie van de rijder en de positie van met name het stuur. Efficiëntie en stabiliteit staat daarom voorop, ongeacht voor welk fiets terrein u kiest. Vooral de schijfremmen zijn er krachtig en geven u extra veel controle over de mountainbike.

Mountainbike op maat

Vindt de mountainbike of Racefiets die bij u past, kijk tussen ons assortiment naar alle mountainbikes die er zijn. Zoals u kunt zien zijn de prijzen erg uitlopend, dus voor ieder wat wil. Veel succes in de zoektocht naar uw perfecte mountainbike.

Gerelateerde artikelen