Inspirerende wijnen! Go bio!

 Inspirerende wijnen! Go bio!

Focus op de natuur Wil je voortaan biologische wijn drinken in plaats van “gewone” wijn? Veel mensen overwegen om duurzame wijnen te kiezen, maar doen dit niet omdat ze er niet veel van af weten. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over biologische wijn, zodat je ook in de voordelen ervan kunt geloven.

Wat maakt wijn biologisch?

Als alleen natuurlijke methoden worden gebruikt bij het plantproces, kan de wijn biologische wijn worden genoemd. Er worden dus geen chemische meststoffen of pesticiden gebruikt. Het is totaal onmogelijk om genetische modificatie toe te passen. Om het plaagprobleem te overwinnen, werden natuurlijke oplossingen bedacht. Dit zijn meestal oplossingen die oude boeren hebben gebruikt, maar ze zijn nog steeds even effectief. Zo eten nuttige insecten ongedierte of worden dieren gebruikt om onkruid te bestrijden. Biologische druiventelers staan dicht bij de natuur, in de hoop deze zo min mogelijk te belasten. Liefhebbers van de natuur zullen kiezen voor biologische wijnen.

Het kan beter

Sommige druiventelers zijn een stap verder gegaan in het ondersteunen van de natuur. Neleman plantte bijvoorbeeld bomen om de uitstoot van kooldioxide te compenseren. Daarnaast bevordert het de biodiversiteit en herstelt het het natuurlijke landschap van het gebied. Neleman gebruikt ook natuurlijke kurkstoppen die kunnen worden gerecycled en hergebruikt als grondstof. Ten slotte richt Neleman zich duidelijk op lokale druivenrassen die met uitsterven worden bedreigd. Zo zie je maar, de teelt van biologische wijn verbetert ook elke dag om de natuur te beschermen. Wil je harder werken voor de natuur, kies dan voor de biologische wijnen van Neleman.

Niet alle wijnen zijn veganistisch

Het eiwit van de kip wordt gebruikt om de wijn te klaren. Neleman gebruikte hiervoor een andere methode, namelijk het klaren van de wijn met plantaardig eiwit. Hiervoor wordt het eiwit in erwten gebruikt. Kies je voor biologische wijn van Neleman, dan weet je dat deze volledig plantaardig is. Biologische wijn is 100% vegan, nog een goede reden om voor deze biologische wijn te kiezen.

Gerelateerde artikelen