Hoe kies ik de juiste gitaar?

 Hoe kies ik de juiste gitaar?

Met een gitaar in je handen ben je altijd de life of the party. Denk aan avondjes rond het kampvuur, samen met je beste vrienden. Het vuur en de klanken van je gitaar vertellen een verhaal. Maar wat voor gitaar is nou beter? Moet je kiezen voor een elektrische of juist voor een akoestische gitaar, als je benieuwd bent naar welke het best bij jou past lees dan deze blog verder.

De elektrische gitaar

De elektrische gitaar heeft geen klankkast. Je moet hem dus aansluiten op een koptelefoon of versterker. Dit kan vervelend zijn, je kan dus niet spelen zonder elektriciteit en dat beperkt de plekken waarop je kan spelen. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Aangezien de elektrische gitaar geen klankkast heeft en het geluid digitaal geproduceerd wordt, kan de gitaar heel veel verschillende soorten geluiden spelen. Je kan hier oneindig in variëren. De elektrische gitaar is ook geschikt voor sommige muziekstijlen. Hardrock op een akoestische gitaar zou natuurlijk niet klinken. Daarvoor heb je echt een elektrische gitaar nodig.

De akoestische gitaar 

De klassieke akoestische gitaar, wie kent hem niet. Vroeger leerde iedereen die begon met gitaarspelen eerst spelen op een akoestische gitaar. Dit is inmiddels niet meer zo. Dit had als reden dat een akoestische gitaar gemakkelijker speelt dan een elektrische. De akoestische gitaar biedt een aantal voordelen. De gitaar heeft geen versterker nodig en biedt dankzij de klankkast een volle natuurlijke klank. Een ander groot voordeel aan deze gitaar is de prijs, hij is een stuk goedkoper dan de elektrische gitaar. Maar elk voordeel heeft zijn nadeel. De gitaar produceert een minder hard geluid dan de elektrische gitaar. Hiervoor is de hybrid gitaar uitgevonden, een akoestische gitaar met versterker. Die laten we in deze blog even achterwegen.

Welke moet ik kiezen?

Het hangt echt van je persoonlijke voorkeur af welke gitaar geschikt voor jou is. Mocht je er zelf niet uitkomen kun je altijd om advies vragen. Dit kan bijvoorbeeld via de site van MaxiAxi. Zij helpen u graag verder op weg naar een geschikte gitaar voor jou!

Gerelateerde artikelen