DIY vloerverwarming installeren

 DIY vloerverwarming installeren

Vloerverwarming in je huis is een top verwarmingssysteem als het aan komt op het verwarmen van je huis. Het is efficiënt en effectief. Wie houdt er namelijk nu niet van een lekkere warme vloer in de koude winter maanden? Met vloerverwarming kan je zonder verlies van warmte jouw huis opwarmen. Met het gebruiken van deze manier van verwarmen bespaar je op stookkosten omdat de thermostaat op een lagere stand de binnenruimtes beter kan verwarmen. Ben je van plan zelf vloerverwarming in je huis te plaatsen? Lees dan snel deze blog door om alle basiskennis van deze verwarmingsmanier op te doen.

Gelijkmatige warmte verspreiding

Met vloerverwarming verspreidt de warmte zich over het gehele vloeroppervlak. Dit zorgt ervoor dat ongeveer de helft van de warmte wordt uitgestraald als stralingswarmte. Het is dus een zachte manier van verwarmen, en zorgt ervoor dat de omgevingslucht niet oververhit raakt. Hierdoor hoef je niet continue de thermostaat warmer en kouder te zetten en heb je een lagere energierekening en meer comfort in je huis. Win-win!

De voordelen van vloerverwarming

Het verwarmen van je huis door middel van vloerverwarming wordt als de meest comfortabele manier van warmte ervaren. Doordat er een gelijkmatige warmte verspreiding is in elke kamer zijn er ook geen grote temperatuurverschillen in huis. Het wel hebben van die temperatuurverschillend kunnen onaangenaam voelen en kunnen voor vocht in de muren zorgen. In de ergste gevallen kan al dat vocht resulteren in schimmelvorming. Dit is iets waar niemand blij van wordt. Een ander voordeel van vloerverwarming is dat radiatoren niet meer nodig zijn. Deze objecten aan de muren zijn voorgoed verleden tijd en zo heb je meteen ook meer ruimte in je woning om deze in te richten.

Wat kost vloerverwarming?

Wat de kosten gaan zijn van vloerverwarming in jouw huis kan verschillen. De prijzen van deze manier van verwarmen variëren nog wel eens.  Meestal beginnen de prijzen rond 800 euro per 20 vierkante meter. Daarnaast is het verschillend of je de vloerverwarming als hoofdverwarming gebruikt of dat je gebruik maakt van zone verwarmingselementen waarbij je bijvoorbeeld alleen vloerverwarming in de badkamer toepast. Maak dus een weloverwogen keuze over waar je vloerverwarming toepast in je huis.

Festo Pneumatiek

Ben je nog Festo producten nodig voor pneumatische en automatiseringsprocessen? Neem den eens een kijkje op Ebora.nl!

Gerelateerde artikelen