Dit zijn de voordelen van een douchecabine

 Dit zijn de voordelen van een douchecabine

Misschien herken je jezelf wel hierin: de frustratie van een vochtige badkamer na het douchen. Ontzettend vervelend, zeker wanneer je altijd alles netjes droog maakt met een trekker en een handdoek en dan nóg geen droge badkamer kunt krijgen. Misschien is een douchecabine dan wel de oplossing voor jou. In een douchecabine is de hele douche namelijk afgeschermd van de rest van de badkamer. En dat niet alleen: er hangen nog wel meer voordelen aan een douchecabine vast. In dit artikel lichten we ze uit.

Douchecabines geven vrijheid

Douchecabines geven vrijheid in de badkamer, omdat ze overal geplaatst kunnen worden. Zo kun je kiezen om deze in een hoek te plaatsen, maar je kunt de douchecabine ook centraal plaatsen. Het aanbod is ontzettend breed, dus er zit eigenlijk altijd wel een douchecabine voor jouw badkamer bij. Je kiest eigenlijk voor een totaaloplossing waarbij de eventuele douchebak en gesloten cabine in één komen. Ze passen hierdoor dus ook ideaal in een kleine badkamer.

Douchecabines zijn spatwatervrij

Een frustratie van velen na het douchen is dat er overal spatwater is gekomen wat je weer droog moet maken. Ook houdt dit de ruimte continu vochtig. Met een douchecabine heb je een ruimte om te douchen wat volledig afgesloten is van de rest van de badkamer. Zo voorkom je dat je overal spatwater in de badkamer krijgt. Handig!

Douchecabines blijven warm tijdens en na het douchen

Niets is lekkerder dan een douche die ook daadwerkelijk lekker warm blijft tijdens het douchen. Met een douchecabine voorkom je dat je douche tocht en houd je een aangename temperatuur tijdens het douchen.

Douchecabines kunnen op douchebak of tegels

Douchecabines kun je direct op de tegels of op een douchebak plaatsen. Het is maar net wat je voorkeur heeft. Bij een douchebak krijg je een kleine verhoging en heb je geen voegen. Dit is makkelijk met schoonmaken en als je vloer bijvoorbeeld niet helemaal recht loopt. Als je de douchecabine op de tegels plaatst lijkt je badkamer optisch weer groter.

Douchecabines zijn eenvoudig schoon te maken

Douchecabines staan bekend om het onderhoudsgemak. De glazen wanden kun je eenvoudig schoonhouden door deze met een douchewisser en zachte droge doek af te nemen. Daarnaast zijn de meeste glaswanden behandelt met Nano-Tech: dit onzichtbare laagje zorgt dat kalk- en zeepaanslag geen kans krijgen om te blijven zitten op het glas

Gerelateerde artikelen