De 3 belangrijkste aandachtspunten bij de aanschaf van een horeca vaatwasser

 De 3 belangrijkste aandachtspunten bij de aanschaf van een horeca vaatwasser

Een van de belangrijkste apparaten die in de horeca worden gebruikt, is ongetwijfeld de horecavaatwasser. Het spreekt voor zich dat elk horecabedrijf met een flink aantal gerechten te maken heeft. Het lijdt geen twijfel dat een goede vaatwasser een absolute must is. Bent u ook op zoek naar een interessante vaatwasser om uw horecazaak over te kopen? Ben je echter nog niet helemaal op de hoogte van de punten waar rekening mee moet worden gehouden? Bekijk dan snel onderstaande informatie!

1.     Informeer je over het aanbod aan horeca vaatwassers?

Voordat je een specifieke horeca vaatwasser aanschaft, is het natuurlijk belangrijk om de verschillende mogelijkheden op de markt te begrijpen. Het eerste type horeca vaatwasser waar je voor kunt kiezen is de zogenaamde front-mount vaatwasser. Dit type apparatuur is alleen geschikt voor kleinere horecabedrijven. Hierdoor is deze vaatwasser in principe geschikt voor maximaal 30 tot 40 zitplaatsen. Uiteraard moet er ook rekening gehouden worden met het aantal gerechten.

In de praktijk houden steeds meer restaurants niet van front-end loaders. Dit heeft niets te maken met de kwaliteit van deze horeca vaatwasser, maar wel met het zeer arbeidsintensieve karakter ervan. Zeker wanneer je elke dag in ploegendienst moet werken, zal je dit waarschijnlijk na verloop van tijd voelen. In dit opzicht moeten er andere interessantere opties op de markt zijn. De aanschaf van een voorlader is altijd zeer voordelig. De kostprijs ligt dus tussen de 1.000 en 6.000 euro. Voor een beperkte investering heb je dus al een zeer professionele vaatwasser.

2.     Maak het jezelf gemakkelijk en investeer in een doorgeefmachine?

Het tweede type professionele horeca vaatwasser is de zogenaamde schuifvaatwasser. Voor zo’n vaatwasser kunnen de kosten oplopen tot wel twintigduizend euro. Vanzelfsprekend hebben de meeste horecabedrijven zulke machine niet nodig. Waarschijnlijk hebben ze al een budget van zesduizend euro. Houd er rekening mee dat als u de eigenaar bent van een groter restaurant, de kaart natuurlijk anders zal zijn. In dit geval heb je immers meer capaciteit nodig. De gemiddelde aanschafprijs van deze push-in machine is dan ook circa 9.000 tot 10.000 euro. Als je begint te kijken naar de capaciteit van de mand, dan is de doorschuifvaatwasser een horeca vaatwasser met een grotere capaciteit. De vaatwasser kan dus in principe 24 tot 48 manden per uur verwerken. Bovendien hoeven er veel minder handelingen te worden verricht in vergelijking met gewone frontladers. Dit komt vooral doordat in de meeste gevallen de duwer gecombineerd wordt met het aanvoerstation en het losstation.

3.     Koop een A-merk

Het is een blijft een behoorlijke investering en het is daarbij verstandig om een veilig keuze te maken. Houd daarbij ook in je achterhoofd dat goedkoop duurkoop is. En dat wil je niet in je horecazaak. Met een professionele vaatwasser van een betrouwbaar topmerk zit je altijd goed. Denk alleen al aan de garantie en service op locatie.

Gerelateerde artikelen