4x nostalgisch speelgoed van vroeger

 4x nostalgisch speelgoed van vroeger

Wat betreft speelgoed komt er ieder jaar wel weer wat nieuws op de markt wat op dat moment helemaal hot en in is onder kinderen en jongeren. Speelgoed komt en gaat. Soms verdwijnt een bepaald soort speelgoed helemaal uit de markt om tientallen jaren later een comeback te maken en weer net zo populair te zijn als voorheen. In deze blog willen wij het graag hebben over nostalgisch speelgoed van vroeger. Speelgoed waar ook jij misschien wel met weemoed aan terug denkt. Lees snel verder om te zien welke soorten speelgoed ons lijstje hebben gehaald. Hoeveel herken jij er?

Rolschaatsen

 Die goede oude tijd dat je op rolschaatsen door de straten ging. Vooral in de jaren 70 en 80 van de afgelopen eeuw waren rolschaatsen enorm populair. Gedurende de jaren 90 hebben skeelers deze plek overgenomen. Hoewel je op skeelers een veel hogere snelheid kunt bereiken en je er iets makkelijker mee kunt sturen en manoeuvreren, zullen rolschaatsen voor altijd een plekje in ons hart hebben. Omdat rolschaatsen ontzettend stabiel zijn kun je er prima op dansen. Gelukkig zijn er in Nederland nog verschillende plaatsen te vinden waar je de rolschaatsen onder kunt binden om vervolgens helemaal los te gaan op de vetste disco hits van vroeger.

Pokémon kaarten

Ook Pokémon kaarten zullen we wellicht niet zo snel vergeten. Deze kaarten werden gebruikt om spelletjes mee te spelen, te ruilen, maar vooral om te sparen. In elk zakje, die je overigens in vrijwel iedere winkel wel kon kopen, zaten meerdere kaarten. Elke kaart had een bepaalde waarde en als je geluk had zat er een hele zeldzame kaart tussen die je goed kon ruilen. Heb jij nog ergens oude Pokémon kaarten liggen? Wellicht dat jouw verzameling nu heel wat geld waard is!

Knikkers

Een potje knikkeren in de schoolpauze was een zeer populaire activiteit die eigenlijk niet mag ontbreken in dit lijstje. Het beeld van knikkerende kinderen kunnen we ons maar al te goed voor de geest halen. Gewoon omdat je het op vrijwel ieder schoolplein wel zag. De bedoeling hierbij was dat je jouw knikker vanaf een vooraf bepaalde afstand in een soort kuiltje moest zien te rollen. Een variant hierop is de versie waarbij je met jouw knikker de knikkers van iemand anders moest zien te raken. Alle knikkers die je mis gooide mocht de ander houden. Gooide je raak? Dan kreeg jij de knikkers die de ander voor zich neer had gelegd en waar jij op moest mikken. 

Game Boy

Tot slot de Game Boy, door Nintendo op de markt gebracht in 1991. Dit was de eerste echte handheld spelcomputer waarop je meerdere games kon spelen door middel van het verwisselen van cartridges. Deze immens populaire spelcomputer heeft inmiddels al meerdere opvolgers gehad, waaronder de Game Boy Color, Game Boy Advance, Nintendo DS, Nintendo 3DS en de Switch Lite. 

Al dat speelgoed opbergen?

Leuk al dat speelgoed, maar waar laat je het? In een opbergmand speelgoed natuurlijk!

Gerelateerde artikelen