3 kinderverjaardagstaarten met fondant

 3 kinderverjaardagstaarten met fondant

Alle beginnende bakkers opgelet! In deze blog lees je drie eenvoudige ideeën voor decoreren van kindertaarten met fondant. Als amateurbakker kun je natuurlijk niet wachten tot er weer iets te vieren valt. Elk feestje is een reden om weer iets heerlijks voor te schotelen. Is binnenkort een van jouw kinderen, klein kinderen, buurtkinderen, neefjes of nichtjes jarig? Dan is het weer tijd om feestelijke ideeën op te doen voor een feestelijke kindertaart. Al deze ideeën kunnen ook voor andere feestelijkheden worden toegepast, maar de focus ligt in deze blog vooral op kinderverjaardagstaarten. Waarschijnlijk weet je al lang hoe je verschillende taartlagen moet maken, dus daar gaan we niet dieper op in. We gaan vooral kijken hoe je die taart, op een leuke manier door fondant kunt om toveren tot een toptaart. Lees snel verder voor een flinke dosis met inspiratie!

1.      Maak het persoonlijk en lekker!

Dit is het meest makkelijke van de drie, maar ook de persoonlijkste. Voor de achtergrondslaag kies je een kleur die past bij het feestthema of  de lievelingskleur van de jarige. De basis is gelegd! Nu is het tijd om aan de gang te gaan met letter uitstekers voor fondant of je vrije hand. Kies een kleur en in plaats van de afgezaagde “Gefeliciteerd …” of iets in die zin, kies je voor een persoonlijke uitspraak. Kies een uitspraak die de jarige vaak zegt of gebruik een bijnaam die vaak gebruikt wordt. Een voorbeeld van zo’n kinderuitspraak: “Ben ik al bijna jarig?”. Dit maakt jouw taart persoonlijk en daarom nog lekkerder.

2.      Een cartoon om op te eten

Dit is dé decoratie voor kinderen die dol zijn op een cartoonfiguur. Dit kan variëren van beginners niveau tot wat uitdagender. De keuze is aan jou! Laten we als voorbeeld Peppa Pig nemen, dit is een eenvoudig figuur. Je kiest een kleur fondant voor de ondergrond van de taart. Vervolgens maak je een groot roze biggen hoofd, je voegt met zwart, ogen en een mondje toe. Met roze maak je een vrolijke snuit. Klaar ben je. Wil je meer uitdaging? Maak dan het hele figuur met lichaam en al.

3.      3D-taart met vormpjes

Dit idee is simpel en eenvoudig uit te voeren. Je kiest een uitsteekvormpje met verschillende formaten dat past bij de jarige. Je kunt hierbij denken aan een: vlinder, auto, hart, ster enz. Vervolgens zorg je dat je verschillende tinten fondant hebt van dezelfde kleurfamilie. Als je de taart hebt bedenkt met een achtergrond kleur kun je aan de slag. Steek in alle drie de kleuren je gekozen vorm uit. De donkerste vormen zijn ook het grootste enz. Begin altijd eerst met de donderste kleur en werk naar je lichtste kleur toe. Bevestig ze daarna op de taart van groot naar klein op elkaar, nu heb je een 3D effect gecreëerd.

Gerelateerde artikelen