Tips voor een winterinterieur in huis

 Tips voor een winterinterieur in huis

We zitten midden in de winter, we zijn allemaal veel thuis, als je in de winter binnen kan leven? Het interieur is in de winter comfortabel, sfeervol en warm. Het straalt comfort uit door het gebruik van warme kleuren, hoogwaardige materialen en het gebruik van passende woonaccessoires. Wil je weten hoe je een winters interieur in huis creëert zonder al te veel geld uit te geven? Lees het dan snel!

Winterkleuren in winterdecoratie

Het thema van dit jaar is het gebruik van zachte natuurlijke kleuren gecombineerd met kleurrijke kleuren. Daarom is de Flexa-kleur van dit jaar Brave Ground. Dit is een warme, natuurlijke neutrale kleur die rust en balans kan brengen in elke ruimte. Deze kleur is zeer geschikt voor winterdecoratie. Laat deze kleur op veel muren van het huis verschijnen. Het voordeel van deze kleur is dat hij heel neutraal is en bij bijna alles past.

Sterker nog, je kunt de Brave Ground-kleur het hele jaar door binnen gebruiken. Voeg je bijvoorbeeld zomerse kleurelementen toe aan een ruimte waar deze kleur spreekt, dan zul je merken dat dit ook goed te combineren is.

Verander je interieur, al is het maar een klein beetje

Winterinterieurinrichting vraagt om enkele aanpassingen aan uw interieurinrichting. Denk aan een leuke deken op de bank, verschuif je industriele fauteuil eens een stuk en leg bijvoorbeeld het tapijt op een anderen plek. Leg meer kussens op de bank en een stapel tijdschriften op de salontafel. Nu met alleen een open haard en een kop warme chocolademelk, kan uw woonkamer de winter doorbrengen!

Oh, vergeet niet, kaarsen! Zet zoveel mogelijk kaarsen op plekken waar je vaak komt. Van kandelaars tot losse kaarsen, tot plateaus met kaarsen. Kaarsen zorgen voor een fijne sfeer en ze zien er prachtig uit als ze aangestoken zijn. Het gevoel van warmte en comfort is precies wat je thuis nodig hebt in de winter. Zo heb je je winterinterieur helemaal af.

Op koude dagen de juiste temperatuur in huis

We hebben net gezien hoe je van je interieurdecoratie een winterse interieurdecoratie maakt. Op echt koude dagen in ons land is het echter vaak koud in huis. Dan steek je de haard aan of zet je de verwarming zo hoog dat je het weer te warm krijgt. Kortom: het vinden van de juiste temperatuur kan erg lastig zijn. Laten we eerlijk zijn, veel mensen hebben hier extra voor betaald. Zorg dat je huis goed geïsoleerd is, dit kan al veel schelen en het kan ook nog eens kosten besparen. Door de lege ruimte in de muur te isoleren, voorkom je dat de warmte door de muur verdwijnt.

Gerelateerde artikelen