Thuiswerkvergoeding 2022: hoe werkt het?

 Thuiswerkvergoeding 2022: hoe werkt het?

Door de maatregelen die er rond corona van kracht zijn, is het voor veel medewerkers een optie op thuis te werken. Dat hiervoor een bepaalde vergoeding tegenover staat, is logisch maar als het gaat om de hoogte van de thuiswerkvergoeding en als het er over gaat hoe je deze vergoeding moet verwerken dan is het niet zo gek dat de loonadministratie uitbesteden veel vaker wordt toegepast door de ondernemers.

Wanneer geef je een thuiswerkvergoeding?

De eerste vraag die je als ondernemer moet beantwoorden is de vraag wanneer je tot het geven van een thuiswerkvergoeding overgaat. Er zijn geen vaste regels of je dit moet doen of niet, vaak zijn er wel regels die binnen een bepaalde CAO vallen, dus is het goed om informatie in te winnen of het gebruikelijk is. Daarnaast kan je als ondernemer op deze manier je onderscheiden als het niet verplicht is. Door de thuiswerkvergoeding te betalen, geef je invulling aan goed leiderschap.

Waarvoor geef je een thuiswerkvergoeding?

Als werknemer die thuis werkt, maak je thuis kosten die je anders niet zou maken. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat op het werk je als werkgever zorgt voor koffie, thee. Je medewerkers gebruik maken van het toilet, enzovoort. De thuiswerkvergoeding is dan ook bedoeld voor dit soort uitgaven die de medewerker nu thuis moet doen. De kosten die nodig zijn voor het inrichten van de werkplek of eventueel een goede internetverbinding vallen niet onder de thuiswerkvergoeding. Wil je als ondernemer hierin toch een vergoeding geven dan valt dit onder werkkostenregeling.

De hoogte van de thuiswerkvergoeding

De thuiswerkvergoeding is een vast bedrag per dag. Je mag in 2022 tot 2 euro per werkdag geven aan je personeel. Dit komt dan in plaats van de reiskosten die je anders zou betalen op die dag. Natuurlijk mag de vergoeding hoger zijn maar dan wordt over het gedeelte boven de 2 euro loonheffing toegepast. Daarnaast kan je maar 1 vergoeding per dag geven. De medewerker die in de ochtend thuis werkt en ’s middags op kantoor moet dus kiezen of er gebruikt gemaakt wordt van de thuiswerkvergoeding of de reiskosten.

Goede registratie

Al met al zorgt deze eenvoudige regeling waarbij je als ondernemer het beste wil voor je personeel voor een hoop uitzoekwerk en is een goede registratie hierbij voor de loonadministratie van belang. Het is daarom goed om te weten dan Salure op dit gebied ervaring heeft en de kennis heeft om tijdens de loonadministratie die uitbesteed is, de vergoeding op de juiste manier in te passen en te registreren. Zij kunnen ook aangeven op welke manier je het beste om kan gaan met de vergoeding die je aan je medewerkers wil geven.

Gerelateerde artikelen