Op welke wijze je het best spiermassa kan kweken

 Op welke wijze je het best spiermassa kan kweken

Eiwitshakes zijn ongetwijfeld een van de meest populaire voedingssupplementen op de markt. In feite zijn ze een dagelijkse basis in de voeding van veel volwassenen, atleten en bodybuilders. Veel mensen gebruiken eiwitshakes als aanvulling op hun dieet met als doel spieren op te bouwen, gewicht te verliezen of de algehele gezondheid te verbeteren. Eiwitshakes, smoothies en ontbijtjes die extra verrijkt zijn met eiwitpoeder, zoals eiwitpap of eiwitpannenkoekjes, worden nu steeds populairder bij mensen die de dag willen beginnen met een eiwitboost. In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen voor je op een rij. Lees snel verder!

Wat dacht je van een eiwitshake voor het slapengaan?

Hoewel het tijdstip van het drinken van een eiwitten shake niet als optimaal wordt beschouwd zo rond bedtijd, zijn er meerdere voordelen op te noemen van het consumeren van eiwitten vóór het slapengaan, en hoe het gebruik van eiwit voor het slapengaan als voedingsstrategie spiergroei kan bevorderen. Veel mensen vermijden eten vlak voor het slapengaan, omdat ze denken dat het de slaap en het gewicht negatief kan beïnvloeden. Een pre-slaap-eiwit kan echter voldoende worden verteerd en opgenomen door je lichaam, omdat de darmen tijdens je slaap de hele nacht normaal functioneren. Ben je van plan om eiwitshakes in je dieet op te nemen? In dat geval is het logisch om de shakes te drinken in de tijdsperiode die jou het grootste potentiële voordeel opleveren.

Verhoogde spiermassa, verbeterde kracht tijdens inspanning

De inname van eiwitten na de training wordt lange tijd beschouwd als de meest effectieve methode om spieropbouw te optimaliseren en te bevorderen. Als spiergroei je doel is, kan het innemen van eiwitten je ’s nachts helpen dit te bereiken. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het innemen van eiwitten voor het slapengaan positieve voordelen heeft, met name voor het verhogen van de spiereiwitsynthese (Engels: muscle protein synthesis, ook wel MPS genoemd) en het voorkomen van spierafbraak. Spiereiwitsynthese is het biochemische proces dat onze spieren gebruiken om te groeien, te herstellen van inspanning en sterker te worden. MPS is van vitaal belang voor het herstel na de training en het opbouwen van spiermassa.

Gerelateerde artikelen