Inspirerende duurzame onderneming tips

 Inspirerende duurzame onderneming tips

Duurzaam ondernemen is al jaren een onderwerp en veel mensen praten erover. Door de jaren heen zijn ondernemers en consumenten zich steeds meer bewust geworden van hun milieu-impact. Ze begonnen ook steeds meer in overeenstemming met dit bewustzijn te handelen. Factoren zoals milieu-impact, sociale verantwoordelijkheid en inclusiviteit beïnvloeden 79% van het koopgedrag van consumenten. Wereldwijd is meer dan de helft (53%) van de consumenten overgestapt op minder bekende merken omdat deze duurzamer zijn. Daarom worden duurzame bedrijven en producten een trend. Gelukkig kan alle hulp worden gebruikt vanwege het klimaat. Maar hoe speel je als bedrijf in op het thema duurzame ontwikkeling? In dit artikel bespreken we 3 tips die jouw bedrijf groen kunnen maken.

Aangevulde realiteit

Aangevulde realiteit speelt een steeds belangrijkere rol in het bedrijfsleven, en dat is niet voor niets! Omdat de technologie kan worden gebruikt om efficiënter te werken, de productiviteit te verhogen en meer omzet te genereren. Het kan echter ook gebruikt worden om uw bedrijf duurzamer te maken. U kunt bijvoorbeeld een virtuele showroom ontwikkelen zodat consumenten op afstand door uw showroom kunnen lopen en producten kunnen bekijken. Ze hoeven niet meer in de auto te stappen en naar de winkel te rijden, maar kunnen dat in hun eigen huis. Ook voor virtuele aanpassingen, zoals kleding, kun je augmented reality gebruiken. Bezoekers van je app of website kunnen online kleding passen om te kijken of een bepaalde kleur of stijl bij hen past. Dit betekent minder rendement, wat goed is voor het milieu en uw eigen kosten. Geïnteresseerd in? Dan kun je een AR-toepassing maken in een augmented reality-bedrijf.

Duurzame inzetbaarheid

Gelukkige medewerkers zijn gemotiveerd, hebben een laag ziekteverzuim en presteren goed. Klinkt geweldig, toch? Om dit doel te bereiken, past u duurzame inzetbaarheid beter toe binnen uw bedrijf. Maar wat is het en hoe pas je het toe? Duurzame inzetbaarheid is het bewaken en inspelen op de gezondheid, participatie en ontwikkeling van medewerkers. Het doel is om langer, gezonder, gelukkiger en leuker te kunnen werken.

We leggen het uit aan de hand van een eenvoudig voorbeeld. Stel dat u een medewerker heeft die aan een slechte bureaustoel werkt, dan kunt u er vanuit gaan dat de medewerker vroeg of laat rugklachten krijgt. Voorzie uw medewerkers direct van een ergonomische bureaustoel. Zo laat je zien dat je aan je medewerker denkt en voorkom je dat hij of zij rugklachten krijgt door een slechte stoel. Er zijn veel manieren om tot duurzame inzetbaarheid te komen.

Het is belangrijk om vooruit te kijken. Het probleem oplossen is geen optie, je moet het voorkomen. Als een medewerker bijvoorbeeld een burn-out krijgt, is het kwaad al geschied. Bedenk daarom goed wat uw medewerkers nodig hebben en maak een plan voor hen.

Circulair kantoorontwerp

Duurzame keuzes hoeven helemaal geen moeilijke keuzes te zijn. Wil je je kantoor inrichten? Kies dan niet voor een nieuw product, maar voor een circulaire kantoorinrichting. Wat is het? Als een meubel rond is, betekent dit dat het meubel is gemaakt van gerecyclede materialen. Er zijn tegenwoordig veel leveranciers van ronde kantoormeubelen en zij kunnen alle soorten meubelen leveren. Van ergonomische bureaustoel tot bureau. Zo kun je je kantoor helemaal recyclen! Het belangrijkste is dat u ook kantoorbenodigdheden kunt krijgen, zoals pennen en papier gemaakt van gerecyclede materialen.

Gerelateerde artikelen