Gokreclames: hoe zit het nu met de nieuwe wetgeving?

 Gokreclames: hoe zit het nu met de nieuwe wetgeving?

Sinds de legalisering van goksites in Nederland is online gokken een veelbesproken onderwerp geworden in de samenleving. Er is veel ongerichte reclame omdat de eerste legale goksites allen een zo’n groot mogelijk marktaandeel willen bemachtigen. Dit heeft echter voor veel ongenoegen gezorgd, met als gevolg een wetwijziging: vanaf 1 januari 2023 zijn gokreclames verboden. Maar betekent dat dan dat goksites helemaal geen reclame meer kunnen maken?

Ongerichte reclame

Ongerichte reclame zal compleet verboden worden voor goksites, maar gericht kunnen ze nog wel marketingactiviteiten uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een samenwerking met affiliate-website zoals goksitesvergelijker.nl, waar legale goksites gepromoot worden door middel van een hyperlink. Voor de juiste indicatie worden hier ook onafhankelijke beoordelingen uitgeschreven door experts.

Goksitesvergelijker.nl zijn online casino experts die zich al jarenlang bezig houden met de online gokwereld, maar sinds de legalisering richten ze zich enkel nog op goksites met een vergunning van de Kansspelautoriteit. Het doel is om de spelers te voorzien van zinvolle informatie zodat ze op een veilige en betrouwbare manier kunnen online gokken. Van vergunning tot aan de welkomstbonus, betaalmethodes, kansspelen en de klantenservice. Kortom alles wat je moet weten om de juiste keuzes te maken.

Hoe zit het met de vergunningen?

De vergunning van de Kansspelautoriteit speelt een hele belangrijke rol wanneer je online wil gokken. Als een goksite hierover beschikt, dan weet je zeker dat het veilig en betrouwbaar is. Feit is namelijk dat goksites moeten voldoen aan strenge eisen en voorwaarden voordat ze deze daadwerkelijk krijgen. Bovendien voert diezelfde autoriteit controles uit waardoor goksites te allen tijde onder toezicht staan.

Gerelateerde artikelen