Eerste hulp bij het kopen van een badkamerradiator

 Eerste hulp bij het kopen van een badkamerradiator

Wil je ’s ochtends in een warme badkamer stappen en in de avond, na je badkamer avondroutine gedaan te hebben, weer ontspannen in bed stappen? Een badkamerradiator is in elke badkamer een aangename toevoeging. Houd er echter wel rekening mee dat er verschillende radiatoren zijn, en dat deze over het juiste aantal wattage moet beschikken. Van plan om een radiator voor in je badkamer te kopen? Lees dan nog even verder. Wij delen de belangrijkste kooptips.

Bepaal het vermogen

Laten we beginnen bij het begin. Je kunt misschien een hele mooie design radiator op het oog hebben, maar dan moet je wel weten hoeveel vermogen je nodig hebt om de ruimte te kunnen verwarmen. Je kunt dit op verschillende manieren berekenen, maar de makkelijkste manier om dit te berekenen is door een online tool/hulpmiddel te gebruiken die een capaciteitsberekening maakt. Zoek maar in Google naar ‘wattage calculator badkamerradiator’.

Keuze te over

Ook op het gebied van badkamerradiatoren is er keuze te over, dus gooi niet direct de handdoek in de ring. Neem maar eens een kijkje op Pinterest, maak een moodboard en sla iedere foto op waar je inspiratie uit kunt opdoen. Vaak kun je dan ook direct zien waar deze radiatoren verkocht worden. Dat is wel zo makkelijk shoppen. Daarover gesproken: natuurlijk kun je ook de webshop van CVkoopjes bezoeken. Ze verkopen eenvoudige radiatoren maar ook een design handdoek radiator voor degenen die veel waarde hechten aan de uitstraling van de radiator. Bovendien staat er altijd een team klaar die je graag helpt bij het maken van de juiste keuze.

Waar hang je de radiator op?

Nog een andere hindernis die genomen moet worden, is het bepalen waar de radiator komt te hangen in de badkamer. Het staat je vrij om te bepalen waar deze gehangen moet worden, maar zorg er dan wel voor dat de radiator 3 à 5 centimeter boven het muuroppervlak geïnstalleerd wordt. Ook dient de radiator 10 à 15 centimeter boven de vloer hangen. Zo kan de lucht beter rondom de radiator circuleren en wordt de warmte beter verspreid.

Gerelateerde artikelen